10 skäl att använda Rhino Horn

Ger välbefinnande – Har en uppfriskande effekt

En vanlig anledning till att använda Rhino Horn är upplevelsen av effekter som mental lätthet, välbefinnande och ett uppfräschat tillstånd. Alla kan hålla med om att man inte alltid duschar bara för att man vill ta bort smuts från kroppen. Ofta duschar vi främst för den uppfriskande effekt det har på oss – vi känner oss mer vakna och redo att möta dagens utmaningar. En invändig dusch av näshålan med Rhino Horn ger samma känsla av att bli mer närvarande, mer vaken och klar i huvudet. För många är en runda noshörningshorn en bra och uppfriskande start på dagen.

 

10 situationer då Rhino Horn kan vara till bra hjälp

1 Rhino Horn och förkylning

Förkylning är ett virusangrepp på slemhinnorna i näsa, näshåla och svalg.

Det varma saltvattnet har en avsvällande effekt och dämpar svullnaden i slemhinnorna. Nässköljning med Rhino Horn rensar också bort överflödigt slem och öppnar upp luftvägarna och bidrar därmed till friare andning.

Regelbunden användning av Rhino Horn har även en förebyggande verkan mot förkylning.

Läs mer om detta på sidan Rhino Horn och förkylning.

2 Rhino Horn och bihåleinflammation

En bihåleinflammation kan skapa obehagliga problem såsom stora mängder slem, huvudvärk, täppt näsa, trötthet och brist på energi.

Vid användning av Rhino Horn kan man i många fall klara sig utan antibiotika. Det varma saltvattnet löser upp det infekterade slemmet i bihålorna och gör det lättare för kroppen att bli av med det och ger genom detta lindring åt besvären. Återkommande användning av Rhino Horn verkar även förebyggande mot bihåleinflammation genom att hålla passagerna mellan bihålorna och näshålan öppna.

Läs mer om detta på sidan Bihåleinflammation.

3 Rhino Horn och allergi

Allergi i de övre luftvägarna betyder att immunsystemet överreagerar på allergener i luften, som till exempel pollen eller damm. Slemhinnorna reagerar på många sätt men det handlar ofta om en inflammation i slemhinnorna som ger täppt eller rinnande näsa samt irritation i ögon och svalg. En del upplever även huvudvärk och brist på energi.

Användning av Rhino Horn lindrar de obehagliga symtomen vid allergi. Nässköljning med Rhino Horn avlägsnar partiklarna från näsa och svalg och reducerar på detta sätt reaktionen som dessa partiklar orsakar. Du får lättare att andas och känner att du får mer energi.

Se en artikkel om allergi på siden: Allergi

4 Rhino Horn efter en näsoperation

Efter en operation i näsan kommer uppkommer det sår. Näskirurger understryker att det är viktigt att hålla såret rent för att undvika kliande sårskorpor. Därför är det många näskirurger som rekommenderar nässköljning med varmt saltvatten efter en näsoperation. Rhino Horn är det självklara valet.

5 Rhino Horn och luftföroreningar

Vissa människor arbetar i dammiga miljöer eller i en miljö med annan luftförorening. Det säger sig självt att användning av Rhino Horn under eller efter arbetsdagen kommer ge dem bättre andning och ett allmänt bättre välmående.

Användning av Rhino Horn kommer inte bara rensa näsborrarna och näshålan utan även stimulera flimmerhårens rörelser i bronkerna och lungorna så att damm och andra partiklar avlägsnas mer effektivt därifrån.

6 Rhino Horn och snarkning

Vi har ofta fått höra att att snarkningar kan reduceras eller stoppas med hjälp av Rhino Horn. Om personen som har problem med snarkning sköljer näsan med Rhino Horn precis innan läggdags, kommer vederbörande och partnern störas mindre av snarkningen under natten. Organisationen The British Snoring and Sleep Apnea Association rekommenderar sina medlemmar att använda Rhino Horn.

7 Rhino Horn och graviditet

Under graviditeten orsakar hormonförändringar ofta en tendens till nästäppa. Slemhinnorna svullnar lättare upp, och kan orsaka andningssvårigheter. Det varma saltvattnet i Rhino Horn har en avsvällande effekt på slemhinnorna och gör de mindre svullna. Andningen blir därför lättare och den gravida blir av med det irriterande problemet.

En intressant aspekt är att alla slemhinnor i kroppen är sammankopplade i ett system. Användning av Rhino Horn påverkar därför inte bara slemhinnorna i näsan och näshålan utan också bronker och lungor. Det kan verka än mer överraskande då det också påverkar slemhinnorna i matsmältningssystemet och könsorganen!

8 Rhino Horn och inflammation i mellanörat

Om ditt barn (eller du) får mellanöroninflammation, är Rhino Horn ett mycket bra hjälpmedel. Franska barnläkare har berättat för oss att de ser färre antal mellanöroninflammationer bland de barn som använder Rhino horn än de gör hos andra barn. Den erfarenheten gav dem en anledning till att uppmana oss att ta fram en modell för barn av Rhino Horn, Rhino Horn Junior.

Det finns en kanal (örontrumpeten) mellan svalget och mellanörat som gör att det blir tryckutväxling i mellanörat så att det blir samma tryck på båda sidorna av trumhinnan. Slemhinnorna i näsa, svalg och mellanörat är förbundna i ett sammanhängande system. Vid förkylning är det inte bara näsan utan också kanalen i mellanörat som blir täppt och därför kan inte luft passera in eller ut genom mellanörat (de flesta får tex en upplevelse av tryck i örat när man reser i flygplan med täppt näsa).

Är örontrumpeten täppt en längre tid uppstår mellanöroninflammation lättare. Genom att använda Rhino Horn och se till att slemhinnorna i kanalen inte svullnar upp eller dämpa redan uppkommen svullnad, kan du i större grad undvika denna typ av inflammation.

9 Rhino Horn och astma, cystisk fibros och andra andningssjukdomar

Läkare och sjukhusavdelningar i Frankrike och Sverige har berättat för oss att användning av Rhino Horn är till stor hjälp för patienter med astma, cystisk fibros och andra andningssjukdomar såsom tex KOL. När man rensar näsan med varmt saltvatten påverkas även slemhinnorna i lungorna. En effekt av detta är att cilierna ( de små flimmerhåren i slemhinnorna) stimuleras till att utföra sina svängande rörelser. Det är den mekanismen som fraktar slem från lungorna.

10 Rhino Horn och yoga

Inom yogatraditionen är nässköljning känt under namnet Neti. Det är en del av yogans reningsprocesser, i Shat Karma (sex olika renande handlingar), som omfattar tandborstning, tungskrapning och många andra reningstekniker. Den vanligaste formen för Neti idag är Jala Neti då man använder saltvatten som vi gör med Rhino Horn.

Yogans perspektiv på varför nässköljning anses viktigt för yogautövare kan delas upp i två delar.
– En anledning att rekommendera Neti är att det resulterar i en öppen passage vilket gör att luften kan strömma fritt genom näsan. Denna öppenhet är självklart bra för vem som helst, men det är särskilt bra om du utför yogiska andningsövningar eller meditation.
– Den andra anledningen att rekommendera Neti/Rhino Horn är den avslappnande effekten användare kan uppleva bakom pannan och i huvudet. Generellt får du därigenom en upplevelse av klarhet och uppvaknande. Det finns alltså både fysiska och mentala anledningar till att nässköljning

Rhino Horn Red and Blue